dilluns, 23 de novembre del 2009

El personatge de la María Fernanda


Es un nen petit i molt malcriat. De fet, no és un nen, és un personatge de dibuixos animats. És baix i molt lleig, però és divertit. És molt menjador i es japonès.

Saps qui és? Si vols, pots escriure-ho a comentaris.

Si en vols saber més coses pots clicar a aquest enllaç

Leia Mais…

El personatge de l'Adams

És molt conegut, és cantant de reggaeton, és portoriqueny. Va nàixer a Puerto Rico, 1977. Cantant, compositor i productor. També és una persona solidària perquè ajuda els més necessitats.
Era només un nen de tretze anys de la població de Riu Piedras quan es va interessar per la música i va començar a cantar temes rap.

Saps qui és?

Si en vols saber més coses pots clicar aquí

Leia Mais…

El personatge de la Zhou Ling

El personatge que he triat és xinès. Era xinès, perquè ja està mort.
Ell es president era alt ,tenia els ulls i el nas petits . Era calb. Sempre anava vestit igual amb una jaqueta de botons. Ell era simpàtic i estimava molt la pàtria. Era un gran polític. Va crear la República Popular Xinesa.

Saps qui és?

Si vols saber més coses, clica a aquest enllaç

Leia Mais…

El personatge de la Xi

És un personatge de dibuixos animats. És una nena de color groc. Té els ulls grossos i no porta ulleres. Sempre porta un collaret blanc i un vestit de color vermell. És molt llesta, i sempre es baralla amb el seu germà gran. També té una germana petita, que es diu Maggie.

Saps qui és?

Si ho vols saber, clica a aquest enllaç

Leia Mais…

dissabte, 21 de novembre del 2009

Tu també podràs parlar català com ells

Encara que ara et sembli molt difícil, tu també podràs parlar el català com ells, si t'hi esforces a classe, a casa, repassant i també SI DEMANES A TOTHOM QUE ET PARLI EN CATALÀ, AL CARRER, A LES BOTIGUES

Leia Mais…

Demana que t'encomanin el català!

Aquí tens un vídeo editat per convèncer tothom que la millor manera d'aprendre català és parlant-lo i demanant que te'l parlin. Pots provar de cantar-lo fent karaoke.


Si vols sentir-lo bé, per tornar-ho a intentar, ho pots fer des d'aquest enllaç

Leia Mais…

dimarts, 10 de novembre del 2009

La tardor segons Arcimbolo

Ahir, dins de la fitxa de tardor, vam centrar-nos en la dimensió artística i vam veure com Giussepe Arcimboldo (1527-1593) l'havia representat a una pintura. Arcimboldo, com ja us deveu imaginar, va ser un pintor, italià molt original. Té diferents quadres dedicats a les estacions de l'any:
- La primavera,
- L'estiu,
- La tardor,
i l'hivern.




Aquesta és la de la tardor, una estació que no li devia agradar massa perquè només hem trobat aquest quadre. Si mireu bé, veureu que domina el color marró, i que hi ha alguns dels fruits de la tardor que hem estat treballant: raïm, peres i fulles dels ceps (planta que dóna el raïm). Al coll, creiem que les fustes que es poden veure, corresponen a una bóta de vi.

Si voleu fer d'artistes, com ho hem fet nosaltres i fer retrats divertits amb fruites a les parts diferents de la cara, i, de pas, repassar el vocabulari del cos humà, ho podeu fer des d'aquí



Jo, la professora, he triat un disseny que trobareu penjat a l'aula.

Leia Mais…

dijous, 5 de novembre del 2009

Els alumnes de l'associació l' Embruix ens visiten

Avui hem tingut l'oportunitat de conèixer més bé les tradicions de Catalunya, i , en concret de les del Morell, gràcies a uns companys de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat que ens ho han vingut a explicar.

El Víctor Guinovart, el Marcel Balart, l'Oriol Bonet i el Roger Gómez ens han parlat dels capgrossos, els gegants, els manotes i altres elements festius. També dels diables i de la cucafera. Podeu veure aquí sota uns moments de l'exposició


Leia Mais…