dilluns, 14 de desembre del 2009

Fem el pessebre

Una altra de les tradicions catalanes és el Pessebre. També el feu al teu país? Normalment el fan els nens i nenes de casa amb l'ajut dels pares, uns dies abans de començar les vacances de Nadal. Hi ha moltes figures, com podràs veure a l'activitat de sota. També s'hi posen cases, arbres, rius... Ara et volia parlar dels Tres Reis d'Orients, uns personatges molt típics tant de Catalunya com d'Espanya ( i a Portugal, Débora?), que podríem dir que són els personatges més multiculturals. Són tres: Gaspar, el blanc, Melcior, el ros ( de pell més morena, que podria ser tant del nord d'Àfrica, com d'algunes zones d'Àsia, d' Oceania o fins i tot d'Amèrica LLatina) i Baltasar, negre. Dia a dia es van movent fins a acostar-se a la cova, no hi poden arribar fins al dia 5 de gener, saps per què?


Si vols fer el teu pessebre i situar les figures on tu vulguis, clica aquí . Després pots imprimir-te'l. Si t'agradaria fer un pessebre de veritat, pots veure les instruccions pas a pas des d'aquest enllaç.

Saps com es diuen les figures? Pots demanar ajuda al professor/a de guàrdia i després escriure-ho com a comentari. No t'oblidis de posar el teu nom que jo ho miraré (des de casa o demà divendres).

Has vist que hi ha un home que ensenya el cul? És un personatge molt típic català: el caganer!!! Si vosl veure'n amb personatges del món del futbol, pots fer-ho des d'aquí També hi trobaràs alguns vídeos del you tube molt divertits.