dimecres, 27 de gener del 2010

El temps que ha fet avui i el que farà demà

Després d'un munt d'esforços i de superar la vergonya dels enregistraments de veu, aquí teniu el resultat del nostre treball. Com veureu, no malgrat haver incrustat els arxius de veu a les diapositives, després no hem pogut fer que apareguin, així que teniu aquí sota un arxiu de veu diferents, corresponent a la diapositiva 2 i a sota del powerpoint, un altre corresponent a la diapositiva 3.


Leia Mais…

dissabte, 23 de gener del 2010

Escoltem la previsió del temps per aprendre'n més

Aquí teniu l'emissió del programa "El temps" de divendres passat, que ens pot ajudar de cara a fer la nostra pròpia. Fixeu-vos-hi bé, perquè després hi haurà unes preguntes que haureu de respondre.


Sí ja ho sé que el presentador, el Tomàs Molina parla molt ràpid, però amb paciència i repeticions, potser l'entendrem bé.

Aquí van les preguntes:

1- De quin país parla al principi?
2- Què hi està passant?
3- Què passa amb l'electricitat?

4- I després de quin altre país parla?
5- On és aquest mar, a prop de la ciutat de .......................?


6- Quin temps diu que farà a Catalunya?
7- I al País Valencià?
8- Com seran les temperatures de la setmana vinent, és a dir la que comencem avui, dilluns?

Leia Mais…

diumenge, 17 de gener del 2010

Quin temps ha fet aquest diumenge?

L'altre dia vam estar parlant del temps i vam veure que aquests darrers dies ha fet molt mal temps: a) ha nevat a les muntanyes, al costat de la platja, i també a Reus, on jo visc.









b) ha plogut molt i hem obert els paraigües per no mullar-nos.


c) també ha fet molt de vent i les fulles han cobert el terra del pati.


I aquest cap de setmana, quin temps ha fet? Jo no he estat aquí el dissabte, però diumenge sí i a Reus ha estat ennuvolat, amb poques estones de sol.

I a tot Catalunya com ha anat el temps? Doncs aquí tens el mapa




Saps dir on és el Morell? Pots demanar ajuda al professor o professora de guàrdia. I quin temps ha fet al Morell o a La Pobla de Mafumet aquest cap de setmana.

Intenta escriure-ho tot fent un comentari aquí sota. Després escriu a la llibreta tots els verbs que apareixen en lletra cursiva.

Leia Mais…

dijous, 14 de gener del 2010

Viatgem pel món amb altres aules d'acollida!


Acabem de començar una nova aventura, que com el nostre bloc, porta al títol la paraula "món". És que a les aules d'acollida de Catalunya, com a la nostra, trobem companys i companyes de moltes parts del món. Per això, perquè junts volem descobrir coses i descobrir-nos, ens hi hem apuntat.
Maria i Àdams, entreu a la pàgina de "Voltem pel món", i ajudeu el Zhou a penjar la seva presentació. Després comproveu si algú us ha respost a vosaltres.
Recordeu com ho vam fer?
1- Teniu un enllaç aquí al costat "Voltem pel món"
2- Entreu a l'espai col.laboratiu,
3- Entreu al grup 3, que és el nostre (ja sabeu la contrasenya)
4- A l'esquerra de la pantalla trobareu " Activitats" i a sota "Fòrums", cliqueu-hi,
5- Entreu al 1r " Fòrum de presentació. Presentem-nos".
6- Després haureu de clicar a "Afegeix un nou tema de debat"
i.... a veure si continueu sols.
La Maria, si vol, pot començar la següent activitat, la del temps que farà. Necessitarà els auriculars per sentir bé el que diuen.

Leia Mais…

dissabte, 2 de gener del 2010

Regals que enamoren

Què com van les festes? Heu rebut regals de Nadal o bé, de moment, us heu quedat amb el que us va fer el tió?

A mi sí que me n'han portat, alguns m'han robat el cor, com per exemple la Nadala musical del Pere Pons, professor de música de l'institut on era abans, que podreu sentir des d'aquí i així us servirà de música de fons. El Pere any rere any me n'envia una, però aquesta m'ha agradat especialment.

Què més? Doncs una caixa de productes cosmètics naturals, que veureu aquí sota,amb sabons per rentar-se, cremes per protegir la pell del fred de l'hivern i barra de llavis.


Un pernil que s'està acabant d'assecar i una càmera de fotos nova amb bateria perquè no em passi com sempre, que se m'acaben les piles.

Ah, i avui he tingut un regal que vull compartir amb la Débora:estava mirant a la tele un reportatge sobre Portugal i ha aparegut MATOSINHOS

Leia Mais…