dissabte, 8 de maig del 2010

Una versió de la llegenda de Sant Jordi feta pels de l'aula d'acollida de Cambrils

Com ja sabeu, durant el segon trimestre vam estar molt centrats en l'activitat col.laborativa del "Voltem pel món". I encara que ens va portar molta feina, va ser una gran experiència perquè, entre d'altres coses, ens va posar en contacte amb moltes aules d'acollida. Gràcies a això he pogut aprendre moltes coses, mostrar el que fem i veure el que fan els altres.

Acabat el "Voltem", aquest tercer trimestre ens hem endinsat en la primavera i fa un parell de setmanes, vam dedicar unes quantes classes a conèixer la llegenda de Sant Jordi. Ara penjo un treball excel.lent fet pels alumnes de l'IES La Mar de la Frau, de Cambrils. Ja veureu que són uns experts en els temes de vídeo.

La llegenda de Sant Jordi from aula.acollida.lmf on Vimeo.

I és clar, com sempre, després vénen unes preguntes de comprensió oral. Si et sembla, abans, pots consultar al diccionari algunes paraules una mica difícils que hem sentit al vídeo com:

cuirassa/ captiva/ cavalcava o conreu.

Som-hi, doncs:

1- Quina era la missió del cavaller Jordi?

2-Quan va arribar a Montblanc, què estaven fent tots els de la vila? (Ep, per si no ho saps, una vila, és una ciutat petita)

3- Com era la vida de Montblanc abans, "fa molt de temps"?

4- Per què el rei va convocar una gran assemblea?

5- Què va exigir el drac el dia seguüent?

6- Com es deia la princesa?

7- Com va reaccionar la gent de Montblanc quan van saber que li havia tocat a la princesa?

8- Què diu el drac quan es desperta i veu la princesa i el cavaller Jordi al seu costat?

9- Què porta el cavaller Jordi que mostra que és el patró de Catalunya?

Per acabar, llegeix i/o copia a la llibreta com van fer els alumnes de Cambrils tota la preparació del vídeo. Després ho hauràs d'explicar.