dissabte, 25 de febrer del 2012

Taller de cuina marroquina


Briouats dial djej (Triangles de pollastre)
Ingredients
1 pollastre
2-3 cebes
mantega
sal i oli
espècies (safrà, pebre vermell, julivert, coriandre)
4 ous
ouarkas (fulles de pasta fil·lo)

Preparació
Talleu el pollastre a trossos (a quarts o més petit), traieu-ne la pell i renteu-lo.
Poseu el pollastre en una olla amb un bon raig d'oli d'oliva juntament amb les cebes trinxades, les espècies (la quantitat dependrà del vostre gust), una cullerada de mantega i sal.
Deixeu que cogui durant uns 45 minuts a foc fluix.
Separeu les fulles de pasta fil·lo, talleu-les per la meitat i unteu-les amb mantega fosa; això farà que no s'assequin i perdin humitat. Reserveu-les apilades i, si convé, dins una bossa de plàstic fins al moment de farcir-les.
Un cop tingueu el pollastre cuit, desosseu-lo i trinxeu-lo.
Afegiu a aquest trinxat 3 ous durs i julivert, tot picat ben petit. Rectifiqueu-ho de sal i pebre i, si us hi agrada, afegiu-hi un pessic de safrà.
Ara només us queda preparar els trinagles: agafeu una mitja fulla de pasta fil·lo; doblegueu-la de les vores (al llarg) perquè us quedi una base més o menys allargada de pasta; agafeu una cullerada de pollastre trinxat i col·loqueu-la en una punta de la pasta; heu d'anar "embolicant" el farciment de pollastre, cargolant la pasta fil·lo, donant-li forma de triangle.
Per "tancar" els triangles, unteu amb ou batut la punta final de la pasta i fiqueu-la dins de l'última passada (com si tanquéssiu un sobre).
Els briouats es couen al forn just uns minuts, fins que queden daurats.