dimarts, 12 de juny del 2012

LA GRANJA DELS FRARES

La setmana final de maig els alumnes de primer d’ESO vam fer una sortida al riu Francolí i al seu afluent el Glorieta. Els primers van ser els de 1r A i 1r B, el dimarts. En canvi els del 1r C i 1r D hi van anar el dijous següent. Uns van sortir de l’institut a les 9 del matí i  els altres a les 10 i vam tornar a les 17 de la tarda.




Els alumnes havien de portar el dinar a la motxilla. El Jaume i el Txema van donar un dossier per fer-lo durant l’excursió a partir de l'observació dels arbres, el riu i els animals.

A l’hora de dinar vam anar al Rourell i els professors ens van dir que podíem donar un tomb pel poble però que a les 15 de la tarda tornéssim cap El Morell.

A la foto, ens podeu veure esmorzant a la zona de pícnic de la Granja dels Frares. Al fons podeu veure la Mercè Cano que ens va acompanyar també amb la Cristina Granell.



Leia Mais…

Hem tornat a l'hort de Ca Marcelo

El dia 3 de maig, els alumnes de l’Aula d’Acollida i els de matèria optativa de l’hort vam fer una sortida a l’hort de la família del Tomàs, el director de l’institut El Morell. El camí va ser una mica llarg. De camí vam veure arbres de tipus diferents. Quan vam arribar ens va explicar una mica com està distribuït l’hort. Vam veure arbres com: avellaners, atmellers, cireres i també moltes plantes com per exemple l’enciam, menta, tomaqueres, pebrots, maduixeres, i moltes més. Ens va explicar les temporades en que creixien les plantes i per que. Per exemple, les cireres creixien abans que les pomes per que puguem menjar-nos totes. També ens va explica com escapçar les plantes per que creixen millor. Consistia en treure un brot en el lloc on hi havia més de tres, i així creixien més grans.

Leia Mais…