Com que el Diogo no ens porta cap recepta de bacallà, jo he trobat aquesta a internet. Crec que està molt ben explicat.
A veure si entre tots ho podem traduir al català
dissabte, 25 de febrer del 2012
Bacalhau
Taller de cuina marroquina
Briouats dial djej (Triangles de pollastre)
Ingredients
1 pollastre
2-3 cebes
mantega
sal i oli
espècies (safrà, pebre vermell, julivert, coriandre)
4 ous
ouarkas (fulles de pasta fil·lo)
Preparació
Talleu el pollastre a trossos (a quarts o més petit), traieu-ne la pell i renteu-lo.
Poseu el pollastre en una olla amb un bon raig d'oli d'oliva juntament amb les cebes trinxades, les espècies (la quantitat dependrà del vostre gust), una cullerada de mantega i sal.
Deixeu que cogui durant uns 45 minuts a foc fluix.
Separeu les fulles de pasta fil·lo, talleu-les per la meitat i unteu-les amb mantega fosa; això farà que no s'assequin i perdin humitat. Reserveu-les apilades i, si convé, dins una bossa de plàstic fins al moment de farcir-les.
Un cop tingueu el pollastre cuit, desosseu-lo i trinxeu-lo.
Afegiu a aquest trinxat 3 ous durs i julivert, tot picat ben petit. Rectifiqueu-ho de sal i pebre i, si us hi agrada, afegiu-hi un pessic de safrà.
Ara només us queda preparar els trinagles: agafeu una mitja fulla de pasta fil·lo; doblegueu-la de les vores (al llarg) perquè us quedi una base més o menys allargada de pasta; agafeu una cullerada de pollastre trinxat i col·loqueu-la en una punta de la pasta; heu d'anar "embolicant" el farciment de pollastre, cargolant la pasta fil·lo, donant-li forma de triangle.
Per "tancar" els triangles, unteu amb ou batut la punta final de la pasta i fiqueu-la dins de l'última passada (com si tanquéssiu un sobre).
Els briouats es couen al forn just uns minuts, fins que queden daurats.
Lassi: una recepta del Pakistan
Lassi لسی
(Beguda de iogurt)
Ingredients:
· 2 pots de iogurt
· 1 pot d’aigua gelada
· 3 o 4 cullerades de sucre
· 1 cullerada de llavors de comí
· 1 polsim de sal
Elaboració:
Torreu lleugerament les llavors de comí, a fi de ressaltar-ne el gust (ho podeu fer en una planxa o en una paella). Piqueu-les al morter. Poseu el iogurt en una batedora i tireu-hi el polsim de sal, el comí en pols i el sucre. Barregeu-ho una mica i aneu-hi afegint l’aigua, fins que quedi tot barrejat. Ha de quedar una beguda força líquida, per beure-la en un got. Les proporcions d’aigua poden anar del 30% al 50%. Guardeu-la a la nevera i beveu-la ben fresca. És millor no deixar-la-hi - més d’una hora. Si ha reposat massa estona, és necessari remenar-la una mica abans de
beure’n.
dilluns, 6 de febrer del 2012
La meva ciutat
Calahorra és una ciutat perquè ja té 30000 habitants. Està situada en La Rioja, una comunitat del nord d´Espanya, que està dividida en tres parts: l’ Alta, la mitjana i la baixa . Calahorra és a l’ última.
Calahorra és molt gran perquè te diverses fases de història. En l’ època romana era molt més petita que ara i aquesta zona es diu “Casco antiguo”, d´ aquesta època es conserven monuments com La Moza, el mur de la ciutat i un museu amb moltes restes històriques de Roma. També es conserva la catedral de Calahorra que es un monument romànic .
La part nova és molta gran: la ciutat ara és molt més modernitzada, perquè abans havia molt camps de cultiu en canvi ara hi ha moltes cases.
També és una ciutat molt comercial hi ha dos centres, i moltes negocis.
Hi ha moltes escoles exactament cinc i instituts hi ha quatre. A La Rioja l' educació és molt important i es dediquen moltes ajudes.
A Calahorra també hi ha un hospital i un centre sanitari, moltes farmàcies i moltes òptiques.
La seguretat també té molta importància per això hi ha un casa-quarter de la gaudia civil i un altre de policia local.
dijous, 2 de febrer del 2012
Entrevista de feina
El Yeray necessita contractar un jardiner i entrevista el Diogo que ha presentat el seu currículum
Entrevista de feina from Montse Cendra on Vimeo.
Oi que ho fan molt bé tots dos?
(continuarà) Leia Mais…